PROJECT:  SABRAGE SQUARE
LOCATION:  PAARL, WESTERN CAPE
PHOTOGRAPHIC/IMAGERY CREDITS: RLR ARCHITECTS 

press to zoom
1/1

The existing building language is that of a walled architecture with openings punched through thick exterior walls and our proposal worked with this current language by re-imagining window openings to accentuate and reflect the changing building ocupancy behind the facade and softening the harsh corporate exterior to reflect a more approachable design.


On street level windows are treated to have a better and more approachable connection with the street, while added canopies brings the building scale down for pedestrians passing by.
While there is a need to refurbish the building, such interventions are approached with sensitivity to the original building language as to not diminish its contribution as part of the historic street scape.